Останимо у контакту

Вести

Заменик градоначелника у посети предузећу “Gomma line“

Заменик градоначелника др Небојша Здравковић и члан Градског већа за привреду Владо Вучковић обишли су данас предузеће “Gomma line“ у индустријској зони у Петровцу које је постала први званични добављач компаније Фијат из Србије.

Ово предузеће које је основано 2007.године и запошљава 83 радника сарадјује са компанијом “Cigite“ која је у првој линији Фијат- ових добављача и смештена је у слободној царинској зони у Грошници. “Већ је произведено и испоручено, почетком априла, пре отварања нове фабрике ФАС-а, 10 хиљада комада гума за врата, популарног кедера. “Gomma line“ је фирма која је до сада своју производњу ускључиво пласирала на тржиште бивших совијетских република и која би, према плану, само у овој години требало да оствари извоз преко 4 милиона евра“, рекао је Здравковић.

“Gomma line“ је до сада све своје производе, а то су гумени делови за аутомобилску индустрију, је стопостотно извозила у земље бившег Совјетског савеза уз погодности слободне трговине, односно, без плаћања царина. “Доласком Фијата себи смо дали задатак да морамо да постанемо њихов добављач и у протеклих годину и по дана смо морали доста да радимо да би то и постали. Успешно смо хомологирали свој производ у сарадњи са компанијом “Cigite“. Добијањем тог посла наша фирма може много да напредује и технички и технолошки и кадровски“, рекао је Ненад Цветковић генерални директор и један од сувласника фирме “Gomma line“.

Настави са читањем

Популарно