Останимо у контакту

Забава

Eric Prydz предводи нова имена на EXIT Dance Aрени

Програму EXIT-ове Dance Арене, једне од три најбоље дискотеке на свету према избору престижних светских медија, придружује се још једна суперзвезда електронске музике – Eric Prydz. И то није све, нова имена на Dance Арени су и Dixon b2b Âmе, Scuba live и Kate Boy live.

Водеће име шведске DJ сцене Eric Prydz, је постао познат најширој публици након 2,5 милиона продатих примерака великог хита „Call on Me“, који је постао број један на музичким листама широм света, са преко 50 милиона Youtube прегледа. Eric је једини DJ који је добио прилику да сарађује са групом Пинк Флоjд и то на ремиxу њихове најпознатије песме „Another Brick in the Wall“. Овај ремиx га је опет довео на врх светских топ листа, а дефинитвна потврда квалитета дошла је са синглом „Pjanoo“, трећем у низу „smashх“ хитова којима је освојио свет. Eric Prydz је један од ретких DJ-ева и продуцената који је успео да оствари велики успех и на underground и на комерцијаној музичкој сцени, а осим што је сјајан DJ, оснивач је и три дискографске куће – Mousville, Pruda i Pruda & Friends. Разноврсност имена под којима наступа као Cirez D, Pryda и Moo указује на његово истраживање различитих праваца електронске музике. Познат по томе да „ради“ за публику, Eric Prydz најављује спектакл на Dance Арени ЕXIТа 2013.

„Back to back“ наступи на Петроварадинској тврђави су се показали као заштитни знак Dance Арене, па ће ЕXIТ наставити са овом традицијом уз наступ који ће извести Dixon и Âmе. Као ученици Chicago house и Detroit techno музичке школе, представиће публици ЕXIТ-а свој велики хит „Where We At“. После Мајамија, Ибице, Сингапура и Лондона, премијерно ће извести свој шоу пред публиком Dance Арене.

Део ЕXIТ Р:Еволуције постао је и Scuba, који на Dance Арену долази као један од предводника фузије немачке и британске електро сцене. Paul „Scuba“ Rose, DJ и продуцент за кога нема граница у музици, са својим трећим албумом „Personality“ направио је велики искорак комбинујући техно, хаус и тренс са неизбежним елементима дабстепа, којим се раније бавио. Scuba, који ће на ЕXIТ-у 2013 наступити у Live варијанти, заувек је обележио ноћни живот Берлина брисањем линија између жанрова, спајајући до тада неспојиви дубстеп и техно, што му је донело армију фанова на глобалном нивоу. Публика ЕXIТ фестивала ће ове године сазнати и зашто га пореде са саставом Magnetic Man, јер са собом доноси свежи поглед на електронску музику, коју комбинује са бубњевима и гитарама у жељи да је на тај начин приближи mainstream публици.

Најављени од чувеног Billboard-a као најбоља нова летња музичка атракција Kate Boy тренутно представљају један од најактуелнијих електро поп састава на сцени. Публика Dance Арене имаће ексклузивну прилику да присуствује њиховом живом наступу, који чини аустралијска певачица Kate Akhurst и тројица шведских продуцената, Hampus Nordgren Hemlin, Markus Dextegen и Oskar Sikow Engström. Електро поп који по сензибилитету подсећа на музику Fever Ray освојиће срца ЕXIТ-ове публике.

Звезде које су потврдиле свој долазак на ЕXIТ 2013 су Atoms For Peace, Snoop Dogg Aka Snoop Lion, Fatboy Slim, Bloc Party, Eric Prydz, DJ Fresh live, Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, SKisM, Friction & Linguistics,Dixon b2b Âme, Scuba live, Inspector Dubplate, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia, Brookes Brothers, Ana Popovic Band, Prong, Delilah, The Prototypes, Dub Phizix & Strategy, Deniz Kurtel,Kate Boy live!

Тренутно актуелна цена петодневне улазнице за предстојећи Еxit фестивал износи 5.990 динара, и могу се купити на Gigstix.com као и на Gigstix продајним местима у Новом Саду, Београду, Суботици, Чачку, Крагујевцу, Краљеву, Нишу, Земуну и Новој и Старој Пазови.

Студенти и средњошколци могу да купе петодневне улазнице са попустом од 55% за 5.490 динара на Gigstix продајном месту у Париском магазину у Новом Саду. Сви који нису из Новог Сада треба да пишу на tix@gigstix.com

Настави са читањем

Популарно