Останимо у контакту

Забава

The Prodigy и ратнички плес на EXIT-у!

EXIT Р:еволуција се шири из дана у дан, па ће тако по први пут у историји EXIT Фестивала бити одржан фестивал унутар фестивала. Warriors Dance festival, који је у претходних неколико година окупио више стотина хиљада људи на три различита континента, и чије је прошлогодишње издање у Србији номиновано за најбољи нови европски музички фестивал, биће одржан ове године 12. јула у Новом Саду, на Петроварадинској тврђави у оквиру EXIT фестивала.

Warriors Dance вече на EXIT-у предводиће култни састав The Prodigy, који су уједно и оснивачи овог фестивала, а поред њих наступиће и већ најављени DJ Fresh са својим ливе бендом, Feed Me (DJ set), The Protoupes , Brookes Brothers, као и најновији чланови Р:Еволуције, састави South Central Eyesburn.

„Београдски Warriors Dance Festival је био невероватно искуство“ наводи се у саопштењу групе The Prodigy. „Добили смо на хиљаде писама фанова који су инсистирали да се Warriors Dance и ове године деси у Србији, и није било бољег избора него да овогодишње издање одржимо у оквиру EXIT-а, једног од најпризнатијих светских музичких фестивала. Неки од наших најбољих наступа су се десили управо на EXIT-у и никако нисмо желели да пропустимо овогодишње „револуционарно“ издање фестивала” – додаје се у саопштењу.

„Веома смо поносни што се један од најзнајчајнијих светских бендова свих времена придружује организационом тиму EXIT-а. Посебну екскузиву даје чињеница да ће издање Warriors Dance на EXIT-у бити једино издање овог фестивала на европском тлу у 2013. години.” изјавио је Иван Миливојев, један од оснивача EXIT фестивала.

После два наступа који су окарактерисани као једни од најбољих у историји EXIT-а, The Prodigy долазе у сасвим новом издању, у оквиру путујућег фестивала Warriors Dance, праћени великим бројем врхунских извођача и сценографијом која има за циљ да дочара слободу духа и направи позорницу за аудио-визуелни доживљај који никога неће оставити равнодушним. Warriors Dance доноси експлозивну мешавину јаких битова и режећих гитара, ванвременске хитове групе The Prodigy и фузију музичких праваца који дижу атмосферу до врхунца и даље, чинећи га јединственим фестивалским искуством. Цела тврђава ће бити декорисана урбаним уметничким инсталацијама и стотинама Warriors Dance застава које ће најавити и дати подлогу надолазећем спектаклу.

Liam Howlett, Keith Flint и Maxim Reality негују јаке везе са српском публиком која и даље памти незаборавни београдски концерт из 1995. године, који је уједно био и њихов први интернационални наступ, али и шоу који су двапут правили на Петроварадинској тврђави. Од домаћина Warriors Dance-а се очекује да изведу све хитове који обележили њихову каријеру, попут Firestarter“, „Smack My Bitch Up“ и „Voodoo People“, али и песме са најновијег албума који носи радни назив „How To Steal A Jet Fighter“.

Уз The Prodigy, на главној бини EXIT-а наступиће и DJFresh у виду ексклузивног живог наступа са својим бендом који представља једну од најтраженијих фестивалских атракција овог лета.

EXIT са поносом представља и наступе састава South Central, као и легенди домаће сцене, групе Eyesburn. South Central дугују свој планетарни успех Liam Howlett-y који им је упутио позив на сарадњу видевши њихов перформанс. Иза себе имају концерте уз The Prodigy, Rage Against The Machine и Pendulum, као и ремиксе за DJ Fresh-a, Steve Aoki-a и, наравно, The Prodigy. Eyesburn су одушевили своју широку базу фанова повратком на сцену после дужег одсуства и од њих се очекује жестока свирка.

Круг извођача ће затворити већ најављени Feed Me, The Prototypes и Brookes Brothers, који бране част UKF Music-a.

Узвратите подршку групи The Prodigy, прикључите се EXIT Р:Еволуцији, постаните део музичке историје и доживите искуство које никада нећете заборавити. На EXIT-у вас чека пет дана провода који ће обележити 2013. и наступи звезда као што су Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, Fatboy Slim, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Chase & Status DJ set & Rage, Diplo, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, али и преко 500 других на више од 15 фестивалских бина.

Настави са читањем

Популарно