Останимо у контакту

Политика

Одржани избори за руководство Градског одбора Демократске странке

Градски одбор Демократске странке у Крагујевцу је у суботу 27. априла одржао непосредне изборе за председника и чланове и чланице сталног састава Градског одбора Демократске странке. По новом статуту Демократске странке на непосредним изборима могли су да учествују сви чланови странке Градског одбора Крагујевац.

На изборима за руководство ГрО Демократске странке гласало је 67,79% чланова, од укупног броја уписаних у бирачки списак. За председника ГрО ДС Крагујевац је други мандат заредом изабран Душан Обрадовић за кога је гласало 96,32% свих бирача изашлих на изборе. Поред председника Градског одбора на овим изборима је изабрано и 19 чланова и чланица сталног састава Градског одбора Демократске странке у Крагујевцу.

Душан Обрадовић – биографија

Рођен је 4. јуна 1985. године у Крагујевцу.

Завршио је Прву крагујевачку гимназију. Један је од оснивача и први председник првог Ђачког парламента у Србији. Био је ангажован у Министарству просвете на промоцији Ђачког парламентаризма.

Радио је у Народној канцеларији председника Републике Србије, бавио се хуманитарним радом и био један од организатора сајмова запошљавања. Дипломирао је на Факултету политичих наука.

Члан Демократске странке постао је 2003. године. Политиком се активно бави од 2008. године, када се из Београда вратио у родни Крагујевац. На место потпредседника окружног одбора Демократске странке изабран је 2009. године, а у јуну 2011. и за председника Градског одбора Демократске странке у Крагујевцу.

Тренутно је посланик Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије. 27. априла, 2013. други пут је изабран за председника Градског одбора Демократске странке у Крагујевцу.

Настави са читањем

Популарно