Останимо у контакту

Политика

Ђелић у Крагујевцу: ДС против закона које подржава Стевановић

У просторијама Градског одбора Демократске странке у Крагујевцу одржана је конференција за медије на којој је био гост Божидар Ђелић, Народни посланик Демократске странке и руководилац Центра Ресорних одбора ДС.

У свом излагању, господин Ђелић је истакао да је повод његовог боравка у Крагујевцу чињеница да Србија улази у драматичну финансијску и економску ситуацију и да овим поводом жели да са својим колегама из ГрО ДС Крагујевац сагледа шта се конкретно дешава са  буџетом града Крагујевца, као и са многим пројектима који су важни за грађане Крагујевца.

Према његовим речима:  „Демократска странка је изричито против закона за који се залаже Верољуб Стевановић и његова странка, а који ће довести до отимања 200 мил. евра на годишњем нивоу од свих локалних самоуправа. У Крагујевцу ће доћи до пада буџета за 450 мил. динара на годишњем нивоу, или 10% укупног буџета, који се протеклих година јако лоше планирао, а још лошије извршавао.“

IMG_8491

У свом излагању, г. Ђелић је рекао да, као бивши министар финансија, мора упозорити грађане Крагујевца да је начин на који се воде јавне финансије у Крагујевцу јако забрињавајући. Крагујевац као град већ има укупни дуг, по разним основама, у висини укупног буџета, што представља катастрофалну ситуацију до које је довела ова администрација. „Постаје несхватљиво“, како каже г. Ђелић, „зашто ће странка која има највише да изгуби овде у Крагујевцу од доношења нових мера у оквиру Пореског закона, уопште подржати овакав закон, јер ће он додатно видно оштетити буџет Крагујевца.“

Божидар Ђелић је позвао грађане Крагујевца, да се: “независно од политичке оријентације, у недељама које долазе, суштински боре да не дође до смањења буџета града Крагујевца за 10% или 450 мил. динара, а све то под иницијативом господина Стевановића“.

На самом крају конференције, медијима се обратио и председник ГрО ДС Крагујевац, Душан Обрадовић, који је изнео да је ГрО ДС Крагујевац завршио израду предлога Програма практичне политике ГрО Демократске странке Крагујевац, и да ће у наредним данима његов садржај бити предмет јавних расправа. “На овим јавним расправама је планирано да учествује  велики број чланова и симпатизера Демократске странке, који ће својим предлозима и сугестијама из области у којима су стручни, допринети да Програм практичне политике ДС Крагујевац буде што садржајнији и квалитетнији“, рекао је Обрадовић.

Настави са читањем

Популарно