Останимо у контакту

Спорт

У Крагујевцу отворена најсавременија стрељана на Балкану

У сутерену фискултурне сале Друге крагујевачке гимназије, у присуству бројних гостију, пуцњем у спомен мету из малокалибарске пушке, тачно у “осмицу“, градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић означио је почетак рада најсавременије стрељане на Балкану.

Ово је посебан тренутак јер је стрељаштво најтрофејнији спорт у нашем граду – рекао је том приликом градоначелник Верољуб Стевановић. Најстарије и најтрофејније удружење “Чика Мата“ изнедрило је изузетне стрелце и то је велики потенцијал не само за Крагујевац него и за Србију. Оваквим стрелиштем стварамо услове за афирмацију спорта, у жељи да се што више младих определи за стељаштво и да се у нашем граду рађају нови шампиони. Изградњом стрељане створили смо иделане услове за тренинге репрезентативца Србије али и из окружења. Истовремено, планирамо и организацију значајних такмичења, а све то, према речима Стевановића, биће заокружено новом инвестицијом – отвореним стрелиштем.

Оваква стрељана једно је од највећих признања за врхунске резултате стрелаца клуба “Чика Мата“, рекао је члан стрељачког клуба, крагујевачки олимпијац и државни репрезентативац Стеван Плетикосић. На тај начин Крагујевац је показао да је препознао квалитет српског стрељачког спорта и тако остао доследан у својој историјској тежњи да у свему буде први. Ово је прва затворена стрељана урађена по најсавременијим стандардима, објекат какав не постоји нигде у окружењу и који ће бити незаобилазна станица свих спортиста стрелаца у походима на велика међународна такмичења, истакао је Плетикосић.

Церемонија свечаног отврања стељане употпуњена је и наступом наших олимпијских, светских и европских освајача медаља који су потом пуцали из малокалибарске пушке: Ивана Максимовић, Андреа Арсовић, Немања Миросављев и Стеван Плетикосић.

Нови спортски објекат којим ће газдовати Спортски центар “Младост“ има површину 750 квадратних метара и за тај простор укључујући и куглану, која је отворена крајем прошле године, град је из буџета издвојио 45 милиона динара.

.

Настави са читањем

Популарно