Останимо у контакту

Политика

Прва изборна скупштина УРС-а

Уједињени Региони Србије , данас су у Сава центру одржали своју прву изборну скупштину. Млађан Динкић изабран је за председника, док је његов заменик Верољуб Стевановић. Изабрано је и пет потпредседника и то су: Верица Калановић, Сузана Грубјешић, Бошко Ничић, Владан Васић и Видоје Петровић.

Говорећи о плановима УРС-а, Динкић је рекао: „ ФИАТ је препородио Крагујевац и нико не може да ме убеди да то не може да се догоди и у остали регионима. На југу Србије треба развијати лаку аутомобилску индустрију и треба улагати у повртартво и воћарство. За источну Србију потребан је развој туризма, док за западну Србију треба осмислити посебне планове за Златибор, Мачву, Подриње и Санџак.“

urs_sc_01

Председник УРС-а, каже да у Војводини и Београду треба расписати ванредне изборе, јер они више нису мотор развоја земље. УРС ће се према његовим речима заложити за смањење броја посланика и увођење Већа региона у Парламенту. Представници региона били би директно бирани. Такође градоначелници и председници општина морају бити непосредно бирани. До промене Устава Динкић је предложио формирање заједница општина, док се Србија и административно не подели на седам региона. Као најважнији циљ странке, Динкић је навео запошљавање младих и отварање нових радних места.

urs_sc_03

Говорећи на Изборној скупштини, заменик председника УРС-а, Верољуб Стевановић је рекао да је УРС био на тешком и за многе неразумљивом путу, који је поред свега више пута миниран. „Данас коначно почињу да функционишу Уједињени Региони Србије у потпуности. Данас се дешава нешто атипично за Србију. Ми се уједињујемо! Пут којим смо ишли, је нови пут. Он даје наду у лечењу свих болести које Србија има, болести изазваних централизмом и неравномерним развојем земље.“

Изборну скупштину УРС-а, поздравили су пријатељи из земље и иностранства, Европска народна партија, ОВП из Аустрије, бивши премијер Словачке, као и актуелни премијер Србије Ивица Дачић, који је нагласио да Србији нису потребни ратови и погибије, већ живот и рад! Дачић је ракао да се залаже за једнаке шансе за све, што значи право и могућност сваког дела Србије да се равномерно развија, због чега подржава идеју једнаких шанси за све регионе.

urs_sc_02

На скупу је говорио и председник Народне Скупштине, Небојша Стефановић који је истакао потребу развијања локалних самоуправа у Србији. На изборној Скупштини Уједињених Региона Србије, који су данас прерасли у политичку странку, поред председника, заменика и потпредседника изабрано је председништво странке у које су из Крагујевца ушли и народни посланици Саша Миленић и Славица Савељић, као и Проф. др Небојша Здравковић. Крагујевчани су и у Главном одбору УРС-а, а изабрани чланови су: Ивица Самаиловић, Зоран Палчић, др Снежана Живановић Катић, Проф.др Добрица Миловановић и Бојан Стојадиновић. На Изборној Скупштини УРС-а у београдском Сава центру учествовало је преко 3600 делегата из свих крајева Србије.

Настави са читањем

Популарно