Останимо у контакту

Политика

Победа листе ДА СКОЦКАМО КРАГУЈЕВАЦ

На конференцији за новинаре Изборног штаба листе ДА СКОЦКАМО КРАГУЈЕВАЦ, председник Изборног штаба Душан Зека Алексић прогласио је  победу листе и саопштио до сада обрађене резултате одржаних избора за чланове Савета грађана месних  заједница. Према Алексићевим речима проценат до сада обрађених  података за чланове савета је 84.57, а проценат обрађених  месних заједница 85.89.

Укупно је освојено 315 мандата, док су 206 мандата добили кандидати других листа, добијено је  47 месних заједница, изгубљено 20. Проценат освојених  чланова Савета (мандата) 60.46, а проценат освојених месних заједница 70.14. Изборни штаб разматра могућност подношења приговора у шест месних заједница, односно бирачких места, где је дошло до нерегуларности.

Небојша Здравковић, члан Изборног штаба, захвалио је грађанима који су изашли на изборе и тиме показали да подржавају суштину децентализације која се огледа управо у раду Савета месних заједница. Резултати избора показују да грађани Крагујевца пружају подршку владајућој коалицији и да препознају значај пројеката који су до сада реализовани, што ће бити подстрек и за рад у наредном периоду-рекао је Здравковић.

zeka-i-sasa

„Суштина у политичкој анализи и највећи значај резултата избора за Савете грађана месних заједница и  у победи листе ДА СКОЦКАМО КРАГУЈЕВАЦ  је у томе што је тако уштопована и заустављена  једна фуриозна тенденција победа Српске напредне странке и што је овде у срцу Србије, у Шумадији, у  Крагујевцу направљен значајан корак за плурализам  у  Србији“, рекао је Саша Миленић, члан Изборног штаба. Иако ово нису били страначки избори, ово је један крупан политички догађај сматра Миленић и оцењује да је политичка конкуренција, са пуним правом, доживела изборе за чланове Савета грађана месних заједница као прилику да поправе неуспех са мајских избора 2012. године за органе локалне самоуправе. У Крагујевцу се директно листи ДА СКОЦКАМО КРАГУЈЕВАЦ  заправо супротставила неформална и незванична, али организована и неоспоравана коалиција СНС и ДС, али  резултати поново  показују апсолутан тријуфм листе кандидата окупљених око Верољуба Стевановића и  актуелне власти, чиме је заустављена тенденција победа СНС -закључио је Миленић.

Настави са читањем

Популарно