Останимо у контакту

Спорт

Ватерполисти Радничког вицешампиони Србије

Ватерполисти Радничког постали су вицешампиони Србије, пошто су у петом сусрету финалне серије плеј-офа Прве А лиге поражени од Црвене звезде, на београдском „Ташмајдану“, резултатом 9:7. Два фантастична тима током целе сезоне водила су велику борбу. Изједначени су били на крају лигашког дела, потом су и у финалу остварили по две победе, да би о о прваку одлучили тек у последњим минутима „мајсторице“..
Београђани су повели прецизним ударцем Марка Аврамовића из фаула, али је на другој страни одговорио Вања Удовичић са два сјајна далекометна гола и преокренуо резултат – 2:1. Међутим, славље Крагујевчана није дуго трајало, јер је већ у следећем нападу изједначио Борис Вапенски са играчем више (2:2).
На старту друге четвртине бројчану предност искористио је и млади Страхиња Рашовић, а три минута пре краја првог полувремена „црвено-бели“ су први пут имали два гола предности – 4:2. Ипак, пред сам одлазак на одмор Бурић се нашао на правом месту и одбијену лопту Шефика спровео у мрежу (4:3).
.
Мајсторским лоб ударцем Ђорђе Филиповић је већ у првом нападу свог тима у наставка сусрета поставио ново изједначење (4:4), али је одмах затим Сава Ранђеловић вратио Звезду у вођство, голом из одбитка са играчем више. Средином треће четвртине искусни Александар Ћирић сигурно је реализовао једну полуконтру (5:5), али је тада на сцену ступио Виктор Рашовић и са два поготка са крила поново вратио домаће на „плус два“ – 7:5. Ипак, да неизвесност потраје Резултатски прикључак пред улазак у последњи период задржао је Ћирић са два играча више (7:6).
.
Рововска борба настављена је и у четврој деоници, а пет минута пре краја сусрета Борис Злоковић доноси ново изједначење – 7:7. Два минута касније имао је крагујевачки тим шансу да преокрене и практично реши питање победника, али је до тада врло добри Ђорђе Филиповић, у ситуацији са играчем више, лопту грешком додао противнику. Одмах је уследила казна на другој страни, преко центра српске репрезентације Душка Пијетловића – 8:7. Раднички је потом имао бројчану предност, али му је поново недостајало и мало среће, јер је Злоковићев ударац завршио на стативи. Ништа није преостало Крагујевчанима него да остану у нападу и покушају да стигну до изједначења. Међутим, Никола Рађен је фантастичним ударцем савладао Радића и ставио тачку на никад занимљивији шампионат Србије.
.
По завршетку сусрета, одлазећи тренер Радничког, Дејан Удовичић, који ће ускоро преузети кормило репрезентације САД, спортски је честитао противнику на победи.
„Честитам Звезди на титули. У ових пет утакмица мислим да смо и ми и они пружили свој максимум. Опет је одлучила једна лопта. Имали смо шансу на 7:7, нисмо је искористили. После се све то окренуло и такве ствари се једноставно дешавају у спорту. Ово је био прави ватерполо спектакл и надам се да ће овакав амбијент потрајати и наредних година. Било би нам драго да смо освојили и ову титулу, али и поред тога изузетно смо задовољни нашим учинком у овој сезони. На крају, мислим да је пресудио домаћи терен и да је ова публика дала додатни стимуланс играчима Звезде“рекао је Удовичић.
.
Са друге стране, капитен Звезде, Андрија Прлаиновић, није могао да сакрије одушевљење, иако му је ово девети наслов шампиона наше земље.
„Ово је сасвим сигурно један од најсрећнијих тренутака у мојој каријери. Можда и утакмица коју сам одиграо са највише адреналина, у трансу. Ова атмосфера је незапамћена на утакмицама ватерпола. Хвала саиграчима који су ме учинили веома поносним“казао је Прлаиновић.
.
Црвена звезда – Раднички 9:7 (2:2, 2:1, 3:3, 2:1)
Базен: „Ташмајдан“. Гледалаца: 2.000. Судије: Миодраг Стефановић и Жељко Рагач (обојица из Београда). Играч више: Црвена звезда 8(4), Раднички 8(2). Два играча више: Раднички 1(1).
РАДНИЧКИ: Радић (12 одбрана), Бурић 1, Поповић, Марковић, Ћирковић, Башић, Ћирић 2, Чупић, Злоковић 1, Ф. Филиповић, Удовичић 2, Ђ. Филиповић 1, Лазић. Тренер: Удовичић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (9 одбрана), С. Рашовић 1, Рађен 1, Ивошевић, Милићевић, Пијетловић 1, Аврамовић 1, В. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Вапенски 1, Прлаиновић, Стојчић 1, Драксимовић. Тренер: Савић.
Настави са читањем

Популарно