Останимо у контакту

Вести

Aмбасадор Аустрије у посети Крагујевцу

Градоначелник Крагјевца Верољуб Стевановић организовао је данас пријем у згради Града за амбасадора Аустрије у Србији, Јоханеса Ајгнера. На пријему је било речи о привредним, образовним и другим потенцијалима Крагујевца и Шумадије.

„Мислим, као и све моје колеге дипломате, да уколико заиста желимо да упознамо Србију, да видимо како људи живе, морамо да изађемо из Београда, посетимо регионе и градове. Шумадија је срце Србије, а нарочито Крагујевац као четврти највећи град, град обећавајућих могућности, са великим инвестицијама, са ФИАТ- ом и другим инвестицијама које долазе из Европске уније“, рекао је Јоханес Ајгнер.

ambasador_austrije_kg01

Ајгнер је захвалио градоначелнику Стевановићу што је омогућио да размене идеје, да поразговарају о даљем развоју Крагујевца и Шумадије, о европским изгледима за Србију, о значају и важности европског пута. Аустрија подржава Србију на том путу, јер је то јако важно за аустријске пословне људе и за фирме из Аустрије које су присутне у Србији, односно за нова улагања. Ми се надамо да ће потврда европског пута и додела датума за преговоре заправо помоћи аустријским фирмама да остану на врху свих инвестиција у Србији на коме се сада налазе.

На питање новинара зашто је Крагујевац толико интересантан, само од почетка ове године Крагујевац је посетило десетак амбасадора Стевановић је рекао : Сви желе да дођу овде, да чују како је било могуће направити један овакав искорак, како се сналазимо у овим претешким временима и како ми видимо излазак из свега тога. Не питају директно који је рецепт, али то углавном провејава кроз потпитања. Интересантан је Крагујевац због великих инвестиција, планова и пројеката, али и због представника Крагујевца у Бриселу.

Аустрија подржава Србију у добијању датума

ambasador_austrije_kg02

Аустрија подржава позитивну одлуку када је у питању почетак преговора Србије са Европском унијом. Ми се надамо и желимо да одлука европских шефова влада и држава, а она мора да буде једногласна, буде таква да Србија, српски народ и српска Влада знају тачно датум када ће моћи да отпочну преговоре о прикључењу ЕУ. Аустријска влада ће подржати баш такву одлуку – рекао амбасадор Аустрије Јоханес Ајгнер.

Настави са читањем

Популарно