Останимо у контакту

Забава

И „Ван Гог“ на Шумадија Фесту!

Таман када смо помислили да смо сазнали све извођаче који ће наступити на овогодишњем Шумадија Фесту, организатори овог фестивала су нам припремили изненађење. Група ван Гог наступиће прве фестивалске вечери, 23. августа у оквиру трећег по реду Шумадија Феста.

Група ван Гог је основана јануара 1986 године. Чинили су је Звонко Ђукић Ђуле, гитариста, Србољуб Срба Радивојевић, бубњар, певач Горан Милисављевић и басиста Предраг Поповић (екс Рок Експрес). Ђуле је претходно свирао у средњошколском саставу Хаос док му је рођени брат Љуба био клавијатуриста Електричног оргазма.
Ван Гогх рад обнавља 1990. објављивањем промо сингла `Губиш ме` и албума „Свет је мој“ (91) где се Ђуле први пут огледа у улози певача

Албумом Ходи / продуцент Саша Хабић / група 1996. шири своју жанровску понуду уз ослонац на ефектним видео спотовима. Већина материјала је Ђулетова док се у креативном тиму појављује и Саша Драгић у хиту „Поље снова“ а текст песме „Ходи“ се ослања на мотиве славног Момчила Настасијевића. Као илустрација ширења основног правца могу послужити песме „Делфин“, „Ходи“, „Киселина“, „Клатно“, „Апсолутно не“…

Популарност бенда расла је из године у годину а средином октобра 2003 године група по први пут у својој каријери, креће на пут преко океана. Заказана Канадска и УСА турнеја започиње концертом у Торонту у легендарном простору „Opera house“, наставља се преко Хамилтона, и Ванкувера, Лас Вегаса, Мајамија, Чикага, а завршава се 2.11. концертом у Њујорку.

Ван Гогх ће наступити 23. августа на Шумадија ФЕСТ-у 2013.

Настави са читањем

Популарно