Останимо у контакту

Спорт

Југослав Васовић спортски директор Радничког

На данашњој конференцији за медије, Ватерполо клуб Раднички представио је новог спортског директора, Југослава Васовића, некадашњег репрезентативца, освајача бронзане медаље на ОИ у Сиднеју и клупског првака Европе са Бечејом. 

Његов главни задатак биће да помогне клубу у организацији, поготово у унапређењу рада са млађим селекцијама.
– Јако ми је драго што сам дошао у Крагујевац. Раднички је сматрао да ја могу да помогнем у остваривању циљева првог тима и превасходно у развоју ватерполо школе. Основни циљ нам је да у створимо играче из Крагујевца који ће постати првотимци Радничког, а затим и репрезентивци Србије. Имамо одличне услове и желимо да постанемо велики ватерполо центар. За то нам је неопходан јак први тим, добар рад и позитивна енергија према ватерполо клубу, која се осећа у овом тренутку – изјавио је Васовић.

Што се играчког кадра тиче, Васовић је саопштио да су клуб напустили Војислав Чупић и Ђорђе Башић, а стигли су Срђан Вуксановић из Војводине, Иван Басара из Партизана и Милош Королија из мађарског Дебрецина.

– Први тим је освајањем европског трофеја начинио огроман искорак, а ми желимо да њиховим стопама крену и играчи из млађих категорија. Тим поводом довели смо Драгана Стругара, бившег члана великог броја клубова у држави и повременог репрезентативца, који је био тренер млађих селекција Србије, а последњи ангажман имао је у ВК Београд. Он ће бити одговоран за рад са млађим селекцијама, а ускоро би требало да му се прикључи још један тренер – каже Васовић.

Нови тренер Радничког, Дејан Јововић, који је на кормилу заменио Дејана Удовичића, био је задовољан ангажовањем Васовића
– Драго ми је да се прича о Радничком развија на начин на који сви желимо, поготово ми који смо били део тог пројекта од самог почетка. Долазак Југослава Васовића на место спортског директора ће нам сигурно помоћи, како у организационом смислу, тако и у раду са млађим категоријама, а све са циљем да једног дана добијемо Крагујевчане у првом тиму – рекао је Јововић.

У име Управног одбора Радничког, добродошлицу Васовићу пожелео је Данко Владичић, који је изјавио да је довођење легенде овог спорта прави потез, уз наду да ће сарађивати на обострано задовољство.

Настави са читањем

Популарно