Останимо у контакту

Спорт

„Дивљи вепрови“ представили Американце

Клуб америчког фудбала Крагујевац Wилд Боарс, представио је данас, у „Areni Fun Factory“, четворицу Американаца, од којих се очекује да помогну у враћању шампионске титуле у град на Лепеници.

Поред главног тренера, Ричарда Бондса, који је Крагујевчане предводио и у сезони 2012, Дивље вепрове носиће квотербек Ајк Витакер, дефанзивни бек Кен Хејл и лајнбекер Шејн Вонг.

– У овој јако тешкој економској ситуацији, збили смо редове и довели четири Американца. По први пут смо ангажовали квотербека овог реномеа и надамо се доста ефикаснијем нападу. Поред њега, ту су два играча у одбрани који ће засигурно задавати много муке противничкој офанзиви и специјалном тиму. Шејн је претходне две сезоне био у Нишу и могли смо лично да се уверимо о каквом играчу се ради, а добро знамо и тренера Бондса, који ће, уз искуство које има у Европи, допринети да титулу вратимо у Крагујевац – сматра Немања Чалија, председник Wild Boars-a.

Амерички стручњак истакао је да је пресрећан што има ове играче у тиму.
– Ово су можда и најбољи странци у историји Вепрова. Кен и Ајк су играли у Канадској лиги и готово да су играчи НФЛ калибра. Веома сам задовољан појачањима, не само њиховим физичким могућностима и квалитетом, већ и понашањем ван терена. Схватили су да су доведени и да помогну напретку саиграча, а не само да играју. Очекује нас тешка борба за титулу, јер су се сви тимови добро појачали. Вукови нам нису једини ривал за титулу. Можемо да их победимо, али и да изгубимо све остале утакмице – подвукао је Бондс.

Током јуниорских дана Ајку Витакеру предвиђана је блистава НФЛ каријера, али никада није успео да се домогне најјаче лиге на свету. Стога је имао бројне понуде, али се ипак одлучио да дође у Вепрове.

– Главни разлог што сам дошао у Крагујевац су људи у клубу. Спортски директор Вељко Петровић имао је великог утицаја на мој долазак, као и сви играчи који су ме контактирали још док сам био у Америци и разматрао разне понуде. Трудили су се да ме упознају као особу, а не само као фудбалера што су други клубови чинили. То је нешто што сам желео читавог живота – открива нови вођа напада Вепрова.

Због свега тога Ајк је дошао знатно раније у Крагујевац, још почетком новембра, и већ сада је уверен да није погрешио.
– Захвалан сам што сам добио шансу да играм овде и већ сада видим да сам направио прави избор. Циљ ми је да помогнем клубу да врати титулу, али желим да живим овде и убудуће, да нађем још један посао поред фудбала, научим језик… Ово је прелепа земља, људи су топли, храна је сјајна и град има све што ми је потребно – каже Витакер.

Јако позитивне прве утиске о новој средини стекао је и Кен Хејл, који је са Шејном Вонгом стигао у понедељак.
– На први поглед се види колико играчи воле фудбал и желе да напредују. То ме јако узбуђује. Са друге стране људи су овде јако пријатни, желе да знају ко смо и чиме се бавимо и пуни су речи добродошлице. Још од првог контакта са тренером и саиграчима све је текло глатко и осећао сам да је долазак у Вепрове права ствар за мене. Надам се да ћу оправдати указано поверење и помоћи тиму да се домогне титуле. Сигуран сам да ћу овде стећи много лепих успомена за цео живот – рекао је Хејл.

За разлику од својих сународника, који ће први пут заиграти на европском тлу, Шејн Вонг је две године предводио нишке Императоре, а прошле сезоне имао је прилике да игра против садашњег тима.

– Дошао сам у Вепрове због људи у клубу, традиције и породичне атмосфере која влада. Драго ми је што се већ после три дана у Крагујевцу осећам као део велике породице и сматрам да ћемо сигурно бити као породица и на терену, јер је то неопходно за освајање шампионата. Ова сезона има велики потенцијал да буде најбоља у историји клуба – закључио је Вонг.

Настави са читањем

Популарно