Останимо у контакту

Туризам

Почео 36. Међународни сајам туризма

На Београдском сајму данас је почео 36. по реду Међународни сајам туризма. Земља партнер овогодишњег сајма је Индонезија, а сајам се одржава под слоганом „Испуњавамо жеље“ и трајаће до  2. марта.

На свечаном отварању овогодишњег сајма говорили су предсеник Скупштине Србије Небојша Стефановић и министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић који је отворио сајам.

Он је том приликом нагласио да је Србија прошле године од туризма остварила рекордан  приход у износу који премашује милијарду долара.

„Србија је нашча своје место у грани туризма, па је тако прошле године остварен пораст туриста од 14 процената, а према подацима Народне банке направљен је историјски резултат – више од милијарду долара девизног прилива“, рекао је Мировић.

pjermedia_sajam_turizma_14_4

Председник Народне скупштине, Небојша Стефановић рекао је да је туризам одличан начин за унапређење економије, али и прилика за представљање културе Србије.

„У Србији су покренути велики и важни међународни пројекти, они су гарант економског напретка и зато од Владе захтевамо брз и енергичан даљи развој туризма“, рекао је Стефановић.

pjermedia_sajam_turizma_14_12

Индонезују, која је овогодишњи партнер Сајма туризма представио је Сапта Нирвандар, заменик министра туризма и креативне економије.

„Овогодишњи Сајам туризма поклапа се са 60 година од успостављања дипломатских односа Србије и Индонезије и велика нам је част што смо земља партнер, посебно што смо прва азијска земља која се нашла тој улози.“

pjermedia_sajam_turizma_14_15

AirSerbia на сајму туризма

На међународном сајму туризма у Београду посетиоци имају прилике да посете штанд AirSerbia, сусретну се са њеним представницима и боље се упознају са услугама које нудио ова авиокомпанија.

Генерални директор компаније AirSerbia, Дане Коднић, изјавио је „Веома смо поносни што учествујемо на београдском Међународном сајму туризма. Путници из Србије сада имају више могућности него раније, а наша све развијенија мрежа која се пружа до главних међунардоних тржишта значајно је допринела повезаности Србије са светом у домену туризма, трговине и инвестиција.“

AirSerbia је такође припремила специјалну промоцију током Сајма која ће се наћи искључиво у периоду трајања сајма, до 28. фебруара до 2. марта, а за путовања од 1. маја до 30. јуна. Посетиоци ће моћи да купе карте у економској класи за Милано, Рим, Солун, Берлин, Москву, Абу Даби и још многе друге атрактивне дестинације. Цене почињу од 99 евра, са укљученим свим таксама и додатним трошковима.

[box title=“Информације“ color=“#ffbd4d“]Радно време сајма је до 18 сати, у петак и суботу од 10 до 19, док ће у недељу, 2. марта сајам радити од 10 до 17 часова.

Појединачна улазница износи 300 динара, цена групне улазнице је 200 динара, док је паркинг 200 динара по сату.[/box]

Настави са читањем

Популарно