Останимо у контакту

Спорт

Вепрови се реванширали Вуковима

У још једном фантастичном „вечитом дербију“, јубиларном 20. по реду, крагујевачки Дивљи вепрови савладали су београдске СББ Вукове, резултатом 30:24 (16:6, 0:6, 0:0, 14:12), и тако прекинули трогодишњу серију неуспеха у дуелима са највећим ривалом.

Упркос киши и лошем времену, на крагујевачком стадиону „Чика Дача“ виђен је још један изузетно занимљив дуел, после ког су Wилд Боарси засели на чело регионалне Спортклуб ЦЕФЛ лиге.

Већ у првом поседу Крагујевчани су стигли до црвене зоне и повели филд голом Срђана Ружића, да би госте у игру вратио Тони Вашингтон, сјајним враћањем кикофа – 6:3. Међутим, одмах је уследио одговор на другој страни.

Одлична офанзивна линија домаћих омогућила је Шејну Вонгу и Михаилу Новаковићу да трчањима постепено померају ланце, а потом и квотербеку Ајку Витакеру да се домогне енд зоне.

Већ у следећем поседу, амерички вођа напада је дугачким пасом пронашао хватача Филипа Недељковића, за „плус 10“ на крају прве деонице – 16:6.

Наду „чопору са Аде“ пред одлазак на одмор вратио је квотербек Шон Ратерфорд – 16:12, трчањем ком су претходили успешни пасови ка Вашингтону и Марку Марићу.

На старту другог полувремена вођена је рововска борба у којој су одбране доминирале, па поена у трећој четвртини није било.

Ипак, у последњој деоници напади су поново успели да успоставе ритам, па су виђена по два тачдауна на обе стране. Најпре је сјајни Американац Вепрова Кен Хејл био неухватљив за противнички специјални тим после панта (23:12), да би Вукови задржали прикључак пасом Ратерфорда ка Вањи Лугоњи (23:18).

А онда је на сцену поново ступи Ајк Витакер. Прво је из четвртог дауна изборио нови покушај за свој тим, а онда упослио Шејна Вонга који је издржао дуел са двојицом чувара и домогао се енд зоне – 30:18. До краја сусрета било је довољно времена тек да Ратерфорд ублажи пораз свог тима.

Крагујевац Wild Boars – СББ Вукови Београд 30:24 (16:6, 0:6, 0:0, 14:12)

Стадион: „Чика Дача“. Гледалаца: око 400.

Настави са читањем

Популарно