Останимо у контакту

Спорт

Марко Ћук прво појачање Радничког

Прво појачање Ватерполо клуба Раднички Кон Тики за нову сезону је искусни, тридесетједногодишњи леви бек, Марко Ћук. Бивши репрезентативац и велики таленат српског ватерпола, данас је и званично представљен, на конференцији за медије у крагујевачком „Парку“.

vk_radnicki_cuk_kzn-3


– Драго ми је што ћу наредне сезоне бити у Радничком, екипи која је за кратко време постала гигант у свету ватерпола. У прошлој сезони нису имали мало спортске среће да освоје Лигу шампиона, а ја ћу дати све од себе да клуб оствари зацртане циљеве – рекао је Ћук.

Марко је поникао у Војводини из родног Новог Сада, а убрзо затим прешао у Партизан, одакле се 2007. године отиснуо у италијанску Ортиђу. Затим је пет сезона бранио боје шпанског Сабадеља, а потом у руском Синтезу, Итихаду из Саудијске Арабије и Сен Џулијену са Малте.

– Доста времена сам провео у иностранству, целих осам сезона. У зрелим сам играчким годинама и сваки играч после толико времена у једном тренутку добије жељу да се врати ближе кући. Ако не може баш у свој град, онда што је ближе могуће. Мислим да је Крагујевац идеална прилика да ту жељу испуним. Имам и лични мотив да се после толико година поново доказујем на српској ватерполо сцени – казао је Ћук.

Спортски директор Радничког, Југослав Васовић, истакао је да је Марко Ћук играч калибра и квалитета какав је клубу недостајао у неким утакмицама прошле сезоне. 

vk_radnicki_cuk_kzn-4

– Као клуб желимо да направимо макар један корак више следеће сезоне, да освојимо бар један трофеј. Очекивања у Радничком су увек највиша. Ћук је тек прво појачање, биће их још. Неки играчи су већ напустили Раднички. Филип Филиповић, Дамир Бурић и Милош Королија су већ потписали за друге тимове, а највероватније ће отићи и Злоковић. Због тренутне ситуације у држави и економских разлога, нећемо моћи да имамо онаква имена каква смо имали, али сам сигуран да ћемо имати респектабилну екипу која ће оправдати наше велике амбиције – изјавио је Васовић.

Велика пажња посвећује се раду са млађим категоријама, а дечаци из Крагујевца су све чешће гости традиционалних међународних турнира. Недавно су освојили пето место, у веома јакој конкуренцији, на меморијалу „Крунослав Бргуљан“ у Опатији, надмећући се са тимовима попут Егера, Солнока, Приморја, Младости и Војводине.

– У склопу тог турнира дечаци рођени 1999. године одрадили су и припреме, а сада у Опатији бораве две године млађи играчи. Рад са млађим категоријама нам је примаран и све селекције су у пуном тренажном процесу. Видљив је велики помак. Пре неколико месеци нисмо играли чак ни регионална финала, а сада смо учесници завршних турнира државног Првенства – закључио је Васовић.

Настави са читањем

Популарно