Останимо у контакту

Забава

EXIT и SEA DANCE међу најбољим европским фестивалима!

У жестокој конкуренцији фестивала који су ове године били номиновани у најважнијој категорији највећих европских фестивала (‘Best Major European Festivals’), а на основу гласова преко 1,2 милиона људи из целог света, ЕXIТ се, како је јутрос објављено из Европских фестивалских награда, поново нашао на листи дванаест најбољих, у друштву најважнијих европских манифестација као што су дански Roskilde, белгијски Tomorrowland, мађарски Сзигет и немачки Rock am Ring!

ЕXIТ је ове године, седми пут по реду, номинован у категорији најбољих великих европских фестивала на европском фестивалском такмичењу, “European Festival Awards”, након што је прошле године ову титулу и освојио и то у конкуренцији од више од 360 фестивала из 34 земље, а на основу гласова преко 620 000 људи из целог света.

И Sea Dance је очигледно освојио срца публике, јер је након номинација у чак две категорије, за Најбољи нови фестивал (Best New Festival), као и за Најбољи фестивал средње величине (Best Medium Size Festival) изабран у финале у обе категорије!

Фото: exitfest.org

Фото: exitfest.org

Ове године гласало је рекордних 1.200.000 фанова фестивала из целог света, што је повећање од 100% у односу на претходну годину.Многобројне музичке, али и глумачке звезде из Србије и региона прикључиле су се кампањи ЕXИТ фестивала за одбрану титуле ‘Најбољег великог европског фестивала’ на Европским фестивалским наградама 2014.

На овај начин оба фестивала у оквиру ЕXIТ Авантуре ушла су у трку за престижне фестивалске титуле! Победници, које бира публика из целе Европе, заједно са ЕФА жиријем, који чине истакнути појединци из света фестивалске индустрије, биће проглашени на церемонији доделе награда на фестивалу Eurosonic Noorderslag у Groningenu у Холандији 14. јануара 2015.

Један од уметника који ће обележити ову церемонију је свакако и Стромае, који је ушао у финале у чак три категорије на Европским фестивалским наградама, за најбољег хедлајнера, најбољег новог извођача и фестивалску химну године!

У ужи избор најбољих хедлајнера (Best Headliner) по избору публике на Европским фестивалским наградама, поред Стромае, ушли су и Queens of The Stone Age. Такође, међу најбољих десет нових извођача (Newconer Of The Year) изабрани су Стромае, Mighty Oaks, као и Birth of Joy, који су наступили на овогодишњем ЕXIТ фестивалу, док је у трци за фестивалску химну године (Festival Anthem of the Year) Стромае са својим хитом “Papaoutai”!

Настави са читањем

Популарно