Останимо у контакту

Забава

„Бићемо прваци света” од вечерас у биоскопу Cineplexx Крагујевац Плаза

Филм Дарка Бајића ”Бићемо прваци света” крагујевачкој публици премијерно је приказан вечерас у биоскопу Cineplexx. Специјалној пројекцији филма присуствовао је део екипе филма. 

„Бићемо прваци света“ је прича о четири пионира који су основали Југословенску школу кошарке и који су заслужни за развој овог спорта у Европи – Небојша Поповић, Борисав Станковић, Радомир Шапер и Александар Николић. Централни догађај је финална утакмица на Светском првенству у Љубљани , 1970. године, између тимова Југославије и Сједињених Америчких Држава. Из визуре главног лика Небојше пратимо развој и животни пут ентузијаста који су својим професионализмом, идејама и напорима остварили свој сан – прву златну медаљу на Светском првенству, уз огромну помоћ истомишљеника из свих крајева бивше земље.

Улоге четверца који је предводио тим Југославије поверене су младим глумцима Страхињи Блажићу, Александру Радојичићу, Милошу Биковићу и Марку Јанкетићу, док су се у улогама остатка екипе нашли и Стефан Капичић, Сергеј Трифуновић, Нина Јанковић, Тамара Драгичевић и многи други.

Настави са читањем

Популарно