Останимо у контакту

Вести

У Крагујевцу обележена кинеска Нова година

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима, поводом кинеске Нове године, организовао је коктел за амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга и делегацију амбасаде, представнике компанија CMEC и Huawei, представнике компанија са територије града Крагујевца који послују са кинеским партнерима и представнике кинеских привредних друштава у Крагујевцу.  

Србија је у односу на Кину – мала земља, која нема много могућности осим да тежи што развијенијем тржишту. На путу ка решавању економских проблема, Кина је земља у којој видимо своје сидро – истакао је градоначелник Николић. Потребно је доста времена за оздрављење наше привреде. Држава је створила услове за сарадњу, на нама је да правимо конкретне послове. Николић је подсетио да Крагујевац има потписане меморандуме о сарадњи са компанијама CMEC, Huawei и ZTE из Кине.

Ако све то заживи онако како смо предвидели, отворићемо пуно нових радних места у Крагујевцу. Поред тога, у јуну прошле године потписан је и Споразум о успостављању пријатељских односа између кинеског града Сиана и Крагујевца, којим је превиђено да сарадња буде успостављена у области економије, трговине, науке, технологије културе, образовања, спорта, здравства али и у свим другим областима у којима препознамо заједнички интерес.

Изузетно ми је драго што је Крагујевац први град у Србији где је прослављена кинеска Нова година. Ово је велика част и задовољство, како за мене, тако за кинеску амбасаду, али и за грађане из Кине који живе у Србији и са којима сте поделили радост празника – нагласио је амбасадор Ли Манчанг.

Србија је далеко од Кине, али срце уз срце са Кинезима. Амбасадор Ли Манчанг искористио је ту прилику и позвао кинеске компаније и инвеститоре да дођу у Србију и Крагујевац, нарочито сада након укидања виза. То је велика шанса за нове инвестиције између наших земаља.

Верујем да ће сарадња између Крагујевца и кинеских компанија, допринети продубљивању међусобног поверења на обострано задовољство.

Нека нам година Петла, рекао је Радомир Николић честитајући празник, подари додатну енергију и снагу у даљем развоју односа између наша два народа.

Настави са читањем

Популарно