Останимо у контакту

Вести

Обустављен штрајк у „Фијату“, сутра преговори у Влади Србије

Сутра је у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија у Крагујевцу радни дан, а у подне почињу преговори са пословодством “Фијата“ у Влади Републике Србије – саопштила је премијерка Ана Брнабић у Крагујевцу након састанка са штрајкачким одбором и представницима Градске управе. 

Преговоре ће лично организовати и на преговорима бити присутна, зато што јој је важно да одржи обећање које је дала радницима и синдикатима – истакла је Ана Брнабић. Не могу да гарантујем шта ћемо добити, Влада као мањински партнер то не може да гарантује, али могу да гарантујем свима вама да ћу бити уз раднике и да ћемо заједно преговарати и да ће Влада Србије бити уз вас заједно са министром привреде Гораном Кнежевићем. Инсистираћемо да се испуни што више захтева. 

Ана Брнабић председник Владе Србије захвалила се том приликом “Фијату“ односно Силвији Вернети Блина и Алфереду Алтавили који су увек били спремни за разговор са њом. Додаје да је молила за стрпљење, зато што је “Фијат“ важан за Србију, за раднике, за Крагујевац, важан је за кооперанте, за Владу али и за економију Србије. Надам се, рекла је Ана Брнабић да ће сви остали радници разумети све моје молбе и апеле. Штрајк је легитиман начин борбе али ви сте данас, одлуком да прекните штрајк, показали озбиљност и храброст. 

pjermedia_brnabic_180717-2

Фото: ПјерМедиа/Предраг Младеновић

 

Скупштина самосталног синдиката ФЦА у складу са законом донела је одлуку о престанку штрајка – рекао је Зоран Марковић председник Штрајкачког одбора и додао да ово није пораз. Ово је разумно решење. Зоран Марковић захвалио се свим колегама и организацијама које су сутра биле спремне да дођу у Крагујевац и обавестио јавност да сутра у 11 сати нема протеста испред Градске управе. Зоран Марковић позвао је све запослене у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија да сутра дођу на посао.

Настави са читањем

Популарно