Останимо у контакту

Друштво

Ђурђевдански карневал – Крагуј – 14.

У организацији Градске туристичке организације у оквиру Мајских свечаности кроз Крагујевац је продефиловао велики Ђурђевдански карневал. Четрнаести по реду карневал предвођен је симболом града Крагујевца по којој је и добио име, птицом крагуј направљеном од текстила и метала. Као и прошле године поред традиционалног дечијег карневала у дефилеу учествовале су републичке и градске институције и установе, предузетници и удружења.

Пред представницима делегација градова побратима и пријатеља, амбасада, гостију Крагујевца, представника локалне самоуправе и Крагујевчана, учесници у костимима и под маскама пронели су карневалски дух кроз град.

Велики Ђурђевдански карневал кренуо је од Великог парка улицом Краља Александра И Карађорђевића поред Саборне цркве улицом 27. марта и Трга Радомира Путника. Део поворке зауставио се испред зграде Градске управе где су се грађани дружили са члановима удружења љубитеља фића, веспи, бајкера и представницима градских и републичких установа.

У оквиру дечијег карневала на Тргу код Крста на великој бини одржан је богат музички и плесни програм и биране су најлепше карневалске маске. Захваљујући пријатељима и спонзорима карневала за најбоље маске у категорији појединачна, породична и групна и маскоте које су направили малишани са васпитачима обезбеђене су награде.

Настави са читањем

Популарно