Останимо у контакту

Друштво

Свечани пријем за госте Крагујевца

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић организовао је традиционални пријем за госте и делегације градова пријатеља и побратима, које су својим присуством увеличале Мајске свечаности и обележавање Ђурђевдана. Захваљујући се на указаном поверењу, за подршку и све што су учинили за наш град, Николић је истакао да нема веће радости од оваквог тренутка када се срећа дели са пријатељима из целог света.

Сличности су нас спојиле, али нас разлике не удаљавају. Трагамо за заједничким именитељима, темама и вредностима. Учимо једни од других, умрежавамо различите нивое власти и наше грађане, а пре свега најмлађе. Изнедрили смо и бројне манифестације које заједно реализујемо у нашем граду, како би се боље упознали и приближили културу и обичаје наших народа, казао је Николић.

Фото: ПјерМедиа / Предраг Младеновић

У име Владе града Сијана из Кине, некадашње престонице више династија, са више од 3000 година дугом традицијом, честитке грађанима Крагујевца пренео је Јан Кангуај заменик шефа Службе за међународну сарадњу. Односи Крагујевца и Сијана, од великог су значаја за читаву Србију, а сарадња нижих нивоа власти огледало је одличних односа политичког врха Србије и Кине. Захваљујући нашем председнику Си Ђи Пингу и Пројекту „Један појас један пут” добили смо прилику да учврстимо наше братске односе, успостављене 2016. године, да их развијамо и допринесемо заједничком развоју.

Грађанима Крагујевца честитку је упутио и градоначелник Јерихона Салем Гроуф, који је истакао да је делегација најстаријег града на свету дошла да пренесе поруку љубави, мира и пријатељства међу народима.

Да су ваша дворишта пуна дечијег смеха, да ваша деца плачу само због радости, а мушкарци никада не узимају оружје у руке, рекла је честитајући Ђурђевдан у име делегације града Могиљева из Белорусије Елмира Ворпајева начелница Одељења за финансије Извршног одбора града.

Представници 11 градова пријатеља и побратима, међу којима су били гости из Сирена, Мостара, Старог града Сарајева, Питештија, Инголштата, Бјелско – Бјале, Караре и Јужноморавске регије Чешке Републике упутили су честитке свим грађанима Крагујевца и захвалили се на сјајној организацији Мајских свечаности, које су боравак у нашем граду учиниле пријатним и незаборавним.

Настави са читањем

Популарно