Останимо у контакту

Спорт

Мурал за Јелену Брукс у Грошници

Фото: крагујевац.рс

Јелена Брукс, кошаркашка репрезентативка Србије, Крагујевчанака у свом родном граду, у насељу у коме је одрасла добила је мурал њој у част. Становници насеља Грошница, данас пред одлазак на заслужени одмор приредили су јој изненађење и открили мурал са њеним именом који ће красити зид Дома културе.

Ниједног тренутка ни посумњала нисам да ће се овде било шта догодити јер сам дан посветила припремама за море, рекла је Јелена не кријући сузе због великог броја, пријатеља, комшија и рођака који су дошли да је поздраве. Ово су тренуци када су сузе неизбежне, јер пријатеље какве имам треба чувати цели живот. Иако је олимпијска медаља изостала, ово ми значи много више, јер видим пуно деце и њихових родитеља који ме прате. Трудила сам се да будем посвећена кошарци, репрезентацији и својим примером привучем што више деце да нас барем прате и увиде колико је спорт здрав. Овакви догађаји буде диван осећај, да је вредело све што је радила све ове године каже Јелена Брукс и истиче да је поносна што је Српкиња, из Крагујевца и Грошнице. Где год да ме живот буде одвео, моје срце је овде и ја се овде увек радо враћам, поручила је Јелена.

Фото: крагујевац.рс

Овакав дочек још једном потврђује истинитост реченице коју стално истичем а то је да је Крагујевац град спорта. Догађаји попут овог биће све чешћи и требало би да буду приказ стања спорта у нашем граду, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Становници насеља Грошница су хтели на један леп и спектакулан начин да дочекају нашу шампионку, а верујем да Јелена зна колико је Крагујевац воли, колико је навијао за њу и колико ће да је воле и прошле и будуће генерације. Захваљујући нашим шампионима, ми ћемо повећати нашу регрутну базу. Свакако смо сада на спортској мапи Србије и у свету, а са великим стварима које се дешавају и на којима радимо, мислим да је спорт у Крагујевац доживео ренесансу, закључио је Стевовић.

Становници крагујевачког насеља Грошница, били су данас у прилици да се поздраве и са Зурабом Датанашвилијем освајачем бронзане олимпијске медаље у рвању.

Настави са читањем

Популарно